MAF terveydenhuollon asialla

27.5.2018

Fysioterapiatiimi palaamassa kahden päivän koulutusmatkalta Mongolian kaakkoisosasta.
Fysioterapiatiimi palaamassa kahden päivän koulutusmatkalta Mongolian kaakkoisosasta.
Joint Christian Services 25-vuotisjuhla. Eri toimijat esittelivät työtään. Saimme erinomaisen katsauksen, missä kaikessa kristityt ovat mukana Mongoliassa.
Joint Christian Services 25-vuotisjuhla. Eri toimijat esittelivät työtään. Saimme erinomaisen katsauksen, missä kaikessa kristityt ovat mukana Mongoliassa.

Lensimme Reaching the Light -kumppanuusjärjestömme tiimin Mongolian maaseudulle kahdeksi päiväksi tekemään työtä lasten fysioterapian parissa. Pääkaupungissa osallistuimme toisen tärkeän kumppanuusjärjestömme JCS (Joint Christian Services) 25-vuotisjuhliin.

Lennämme Reaching the Light -työntekijöitä eri osiin Mongoliaa säännöllisesti ympäri vuoden. Projektin tarkoituksena on ulottaa lasten fysioterapiapalvelut Mongolian maaseudulle. Syrjäseutujen kaupunkeihin on perustettu klinikoita joissa on asianmukaiset, paikallisesti valmistetut fysioterapian välineet. Lääkärit ja fysioterapeutit vierailevat kaupungeissa kouluttamassa paikallisia terveydenhuollon työntekijöitä, pitävät  vanhemmille ja lapsille tarkoitettua klinikkaa, ja järjestävät hoitojaksoja Ulaanbaatarissa niitä tarvitseville lapsille. Kaikessa järjestön työssä MAF-lentokone on luotettu työväline ja korvaamaton apu. Ilman sitä työn tekeminen olisi vaikeata. Lääkäreiden, kouluttajien ja potilaiden aika kuluisi matkustamiseen. Kaukaisin klinikka on 1500 kilometrin päässä pääkaupungista. MAF-koneella sinne pääsee ilman välilaskua viidessä tunnissa.

Kumppanijärjestömme JCS vietti 25-vuotisjuhlaa. Joint Christian Services on ollut monien kristillisten toimijoiden käynnistysapuna ja voimauttavana tahona Mongoliassa. Monista heidän projekteistaan on syntynyt itsenäisiä toimijoita. Saimme kattavan katsauksen historiasta esimerkkien kautta eri paikallisilta kristillisiltä järjestöiltä, jotka ovat saaneet alkunsa JCS-projekteista. Mukana oli yksinhuoltajanaisten parissa tehtävä työ vertaistuen, ammattikoulutuksen ja yrittäjyyden avulla. Toinen esimerkkijärjestö oli keskittynyt kriisiytyneen elämän uudelleen rakentamiseen vahvistamalla ja eheyttämällä rikki mennyttä luottamusta omiin mahdollisuuksiin. Kolmantena oli kiertävä seurakuntamalli, jolla oli käytössään jurttia sen mahdollistamiseksi, että paimentolaiset pystyivät osallistumaan jumalanpalveluksiin siellä missä eri vuodenaikoina asuivat. Neljäntenä oli maanlaajuinen kristillinen eläinlääkärijärjestö, jolla oli runsaasti osaamista, klinikoita ja lääkkeitä huolehtia paimentolaisten karjan terveydestä. Lisäksi mukana oli parikin toimijaa, joilla oli keskiössä tuottavan maatalouden kehittämisen tukeminen. Kaikki esimerkit olivat erinomaisen rohkaisevia ja innostavalla tavalla esittivät erilaisia tapoja välittää Jumalan rakkautta kaytännön toimilla ja uusia oivaltavia ratkaisuja apuna käyttäen. Meidän MAF-työmme on ollut osa JCS-kumppanuutta perustamisestamme alkaen 1999. Olemme yksi tärkeä ja omalla ammattitaidollamme palveleva toimija. Lentopalveluja tarjoamalla haluamme mahdollistaa muiden järjestöjen tekemän hyvän työn.

Tilaa Rissasen uutiskirje. Pysyt entistä paremmin lentokartalla mitä MAF Mongoliassa tapahtuu.