Hengenpelastuslento

5.6.2018

Potilas on äitinsä sylissä. Hoitaja tekee viimeiset valmistelevat toimenpiteet ennen lentoa.
Potilas on äitinsä sylissä. Hoitaja tekee viimeiset valmistelevat toimenpiteet ennen lentoa.
Takaisin Ulaanbaatarissa. Vauva nostetaan koneesta ja lähtee ambulanssilla sairaalahoitoon.
Takaisin Ulaanbaatarissa. Vauva nostetaan koneesta ja lähtee ambulanssilla sairaalahoitoon.

Työviikko alkoi mieleenpainuvalla lennolla. Kävimme hakemassa maaseudulta kriittisessä tilassa olevan pikkuvauvan ja toimme hänet sairaalaan.

Paarit olivat koneessa mukana. Tällä kertaa niitä ei tarvittu, vaan kahdeksan kuukauden ikäinen potilas matkusti äitinsä sylissä koko lentomatkan ajan. Saimme tiedon sunnuntai-iltana, että vakavassa tilassa oleva pikkuvauva pitäisi kiireesti noutaa sairaalaan Ulaanbaatariin.

Nousimme ilmaan maanantaiaamuna kello 5.30 ja lensimme puolitoista tuntia tyynessä aamusäässä noin viidensadan kilometrin päähän länteen. Laskeuduimme maaseudun ruohokentälle ja paikalla oli valmiina potilas äitinsä kanssa, hoitaja, lääkäri ja saattajat odottelemassa. Pikkuvauva oli muuttunut keltaiseksi ja hoitaja teki parhaansa pitääkseen hänen tilansa stabiilina siihen saakka kunnes päästäisiin Ulaanbaatarin sairaalaan, jossa olisi saatavilla tilanteen vaatima hoito.

Käytämme lentokoneen omaa happijärjestelmää silloin kun potilas kaipaa lisähappea. Meillä on varusteena koneessa mukana vauvalle sopiva pikkumaski. Ambulanssi oli valmiina odottamassa kun laskeuduimme Ulaanbaatariin. Toivomme ja rukoilemme, että vauva saadaan kuntoon ja saa aikanaan kasvaa nuoreksi ja aikuiseksi.

Ihmishenkien pelastaminen on aina ollut yksi keskeinen osa MAF-lentotoimintaa. Silloin kun voimme olla tässä mukana, olemme aika ytimessä. Tämä on osa meidän tapaamme viestittää Jumalan rakkautta.

Tilaa Rissasten uutiskirje ja lue lisää työstämme Mongoliassa.