Loppuvuoden kuulumiset Mongoliasta

22.12.2018

Perheradiotiimi maaseudulla ennen joulua avaa kaksi uutta paikallista radioasemaa.
Perheradiotiimi maaseudulla ennen joulua avaa kaksi uutta paikallista radioasemaa.
Fysioterapeutit matkalla kotiin jouluksi. Lentoaika ensimmäiseen kohteeseen 4,5 tuntia.
Fysioterapeutit matkalla kotiin jouluksi. Lentoaika ensimmäiseen kohteeseen 4,5 tuntia.

Kiitokset kaikille mukanaolosta ja Jumalalle kiitokset turvalllisesta ja onnistuneesta lentovuodesta. Tässä tiiviisti loppuvuoden tapahtumat Mongoliasta. Lisää uutisia saat tilaamalla Rissasen uutiskirjeen.

Tälle viikolle osui yksi merkittävä tämän vuoden uusi uusi lentokumppanuus, Wind FM –perheradioasema. Lensimme heidän johtajansa Batjargalin ja viisi muuta – Sirpa mukana – avaamaan kaksi uutta radioasemaa maaseudulle Mongolian itäosiin. Talvipäivänä tuuli ja pakkanen vaikeuttivat asennuksen tekemistä 12-kerroksisen rakennuksen katolle. Hitsaaja teki antennille jalustan. Tiimi teki uutterasti töitä aamuyöhön saakka. Viivytimme seuraavan päivän lentoa iltapäivään, että saimme työn valmiiksi ja radioaseman ohjelmaa lähettämään. Nyt Choibalsanissa ja Baruun Urtissa on Wind FM -radioasemien lähetykset käynnissä.

 

Kuluneeseen lentovuoteen sisältyy paljon ilonaiheita. Digitaalinen mittaristomme on toiminut erinomaisesti ja se tuo entisestään parannusta lentoturvallisuuteen. Digitaalinen lentoonlaukku on toinen iso asia. Se helpottaa kaikkea lentämiseen liittyvää paperityötä ja parantaa lentoturvallisuutta. Vuoden aikana olemme availleet maaseudulle uusia tilapäisiä lentokenttiä ja pitäneet entisiä käytössä. Osa entisistä kristillisistä kumppaneistamme on lentänyt aikaisempaa enemmän. Meillä on yksi uusi kumppani, jolle avasimme uuden tilapäisen lentopaikan syrjäiseen kylään 1200 km päähän Ulaanbaatarista.

 

Pidimme Sirpan kanssa marras-joulukuun vaihteessa kaksi viikkoa vuosilomaa ja kävimme Aasian Tyynenmeren alueella tutustumassa meille uusiin maihin. 

Lomalta palattua alkoi seuraavana päivänä arki. Paluu trooppisesta helteestä todellisuuteen oli tavallista rankempi, kun värjöttelin -26C pakkasessa ja hyisessä tuulessa Ulaanbaatarin lentokentällä koneen kanssa puolitoista tuntia aamulla odotellen matkustajia. Lensimme täyden koneellisen mongolialaisia fysioterapeutteja Mongolian länsiosiin. He olivat osallistuneet viikon kestävään koulutusseminaariin Ulaanbaatarissa. Paluukyytinä toimme mukanamme Ulaanbaatariin brasilialaisen kristityn perheen, joka tekee työtä paimentolaisten parissa ja asuu maaseudulla jurtassa.

 

Lensimme lastenlääkäreitä ja hoitajia Mandalgobiin, Ulaanbaatarista etelään, jossa he pitivät kaksi päivää fysioterapiaklinikkaa paikallisille lapsille. Meidän ensimmäinen matkustajalentomme oli Mandalgobiin vuonna 2000, kun veimme sinne silmälääkärin hoitajineen.

 

Rauhallista joulua ja siunattua uutta vuotta 2019