Tule MAF:n ystäväksi

MAF oli lentänyt tiimin pieneen Manakaran kylään Madagaskarissa tekemään terveystarkastuksia. Sairaanhoitaja Mirjam Plomp oli jo varannut pienelle tyttövauvalle ajan suu- ja kitalakihalkioleikkaukseen neljän viikon päähän, kun jokin sai hänet vielä pysähtymään. ”Kuinka puolivuotias vauva voi olla näin pieni?” Mirjam mietti. ”Onko kukaan teistä hoitajista riisunut tätä vauvaa?” hän kysyi ympärillä olevilta avustajilta. Äiti ja Mirjam riisuivat Haingolta varovasti neljä vaatekertaa ja kaksi paksua peittoa. Vaatteiden alta paljastui vakavasti aliravittu vauva. ”Vain luuta ja nahkaa. Harvoin näen vauvoja niin huonossa kunnossa”, Mirjam kertoo.

Yhtäkkiä neljän viikon odotus tuntui aivan liian pitkältä. Mirjam mietti, että olisi hyvin mahdollista, että jos apua ei saataisi nyt, hän ei enää näkisi äitiä ja tytärtä uudestaan. Onneksi MAF:n lennolla oli tilaa, ja äiti ja Haingo pääsivät seuraavan päivän lennolla Mercy ship-sairaalaan. Mikä seikkailu äidille, joka oli kävellyt kahden päivän matkan terveysasemalle 30 km päähän, koska hänellä ei ollut ollut varaa bussilippuun. Äiti lähetti viestin yllättävästä käänteestä kotikyläänsä toisen potilaan välityksellä, sillä kenelläkään kotikylässä ei ollut puhelinta.

Leikkausta ei kuitenkaan voitu suorittaa heti, sillä Haingo tarvitsi ensin lihaa luidensa päälle kestääkseen leikkauksen. Ravitsemusterapeutin ja äidin yhteistyöllä Haingon kasvukäyrä saatiin nousuun. Neljä viikkoa myöhemmin Mirjam tapasi hymyilevän äidin ja pulskan Haingon! Äiti kiitti Mirjamia useaan kertaan: ”Kiitos! Haingo voi niin paljon paremmin!” Leikkaus onnistui loistavasti ja viisi päivää myöhemmin Haingo lensi MAF:n kyydillä kotiin. MAF:n ja Mercy Shipin yhteistyöllä Haingo sai mahdollisuuden elämään! Tule mukaan MAF:n työhön!

MAF lentää elämän puolesta joka päivä vaikeakulkuisilla tai turvattomilla alueilla kehitysmaissa yli 130 lentokoneella. Lue, miten MAF:n lento pelasti pienen Haingo-tytön.

Nyt sinullakin on mahdollisuus tulla mukaan yhteen avustustoiminnan kiehtovimpaan ja mielenkiintoisimpaan työhön ryhtymällä MAF:n kuukausilahjoittajaksi. Mukaan pääset helposti täyttämällä alla olevan lomakkeen.

MAF-kuukausilahjoittajat huolehtivat pienellä kuukausittaisella lahjoituksella, että MAF:n koneet voivat turvallisesti viedä apua, iloa ja toivoa. Voit itse valita sinulle tärkeän MAF:n lahjoituskohteen ja summan, jolta haluat erityisesti tukea. Jo 20 tai 30 euron säännöllisellä lahjoituksella olet merkittävällä tavalla mukana MAF:n hienossa palvelutehtävässä. Näin olet mukana tekemässä totta MAF:n sloganista "Flying for life"!

*
*
*
*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

MAF:n rekisteriselosteen löydät täältä.