Tyhjä paluulento täyttyi potilaista Madagaskarilla

11.10.2017

Potilaiden saaminen koneeseen vaatii neuvokkuutta ja yhteistyötä.
Potilaiden saaminen koneeseen vaatii neuvokkuutta ja yhteistyötä.

Marolambon kaupunkiin on jopa 3 – 4 päivän ajomatka Madagaskarin pääkaupungista, ja siksi vain 35 minuutin lento on hyvin kysytty erityisesti sairastapauksissa. MAF sai pyynnön paikallisen naisen, Jeanninen lentämisestä sairaalaan pääkaupunkiin hänen saatuaan aivoinfarktin. Sattumalta MAF oli lentämässä Marolamboon juuri erästä ryhmää, ja paluumatkalle ei ollut varauksia. Niinpä MAF:n lennolle mahtui niin Jeannine kuin kuin kaksi muutakin potilasta, jotka tarvitsivat hoitoa sairaalassa pääkaupungissa.

Jeannine kannettiin kuvassa näkyvässä tuolissa kylästään 50 minuutin kävelymatkan päästä kiitoradalle. Koska hän ei voinut puhua eikä liikkua, koko tuoli nostettiin lentokoneeseen, jotta hänet saatiin istuimelleen lentokoneessa. Joskus potilaiden saaminen kyytiin vaatii erityistä neuvokkuutta.

”En koskaan väsy lentojen yllättävään hyödyntämiseen. Tällä kertaa se tarkoitti mahdollista elämää pelastavaa lentoa Jeanninelle sekä lyhyttä matkaa kahdelle muulle potilaalle, joiden tarvitsema apua löytyy vain pääkaupungista”, lentäjä Josh Plett kertoo.