Ajankohtaista

Vaikka Mongolian terveydenhoito on kehittynyt paljon viime vuosina, pääkaupungin ulkopuolella ei juuri ole terapeutteja, jotka osaisivat auttaa kehitysvaikeuksista kärsiviä lapsia. Onneksi pääkaupungissa Ulaanbaatarissa on Kohti valoa -terapiakeskus, joka palvelee perheitä myös maaseudulla. MAF tukee keskuksen työtä lentämällä niin työntekijöitä kuin potilaita maalta kaupunkiin ja takaisin.  
Viisivuotias Ama oli Harperin sairaalassa hoidossa, mutta pahojen palovammojen takia hän tarvitsi parempaa hoitoa Liberian pääkaupungissa. Aman molemmat kädet olivat pahasti palaneet. MAF:n lennolla Ama säästyi kahden päivän tuskalliselta automatkalta ja pääsi nopeammin hoitoon.
Mende Nazer oli vielä lapsi, kun hänet siepattiin kotikylästään 1990-luvulla Sudanin sisällissodan aikana. Mende joutui orjaksi ja jossain vaiheessa hänet vietiin Englantiin suurlähettilään perheen palvelukseen. Menden onnistui paeta, ja nyt hän johtaa säätiötä, joka tekee työtä niiden puolesta, jotka edelleen tänä päivänä elävät orjuudessa.
Sumwarin kiitorata oli väliaikaisesti suljettu, kun MAF:n uutta lentäjää koulutettiin. MAF:n palattua Sumwariin, kylän johtajat anoivat heitä tulemaan takaisin.
Jopa 45000 kongolaista on joutunut pakenemaan väkivaltaisuuksia Bunian pakolaisleirille. Pakolaisia on niin paljon, että Samaritan´s Pursen jakama ruoka-apu on jo loppunut. MAF:n tuoma ruoka-apu tuli juuri, kun leirin ruokavarat olivat käymässä loppuun.
Yksi MAF:n yhteistyöjärjestöistä, Danish Refugee Council, tekee töitä naisten oikeuksien puolesta erilaisten naisille tarjottavien kurssien avulla, mutta myös haastamalla yhteisöjen miehiä. Ilman MAF:ia Liberian kaukaisempien maakuntien tavoittaminen on hankalaa.
Jo 100.000 ihmistä on paennut väkivaltaisia levottomuuksia
RSS ATOM