MAF:n lento pelasti vastasyntyneen

 

Lentäjä Roy Rissasen työpäivä Ulan Batorissa muuttui kerta heitolla, kun toimiston puhelin soi. Roy sai tehtäväkseen lentää Mongolian maaseudulle ja noutaa kiireellistä apua tarvitsevan pienen potilaan. Aikaa ei ollut
hukattavaksi, sillä vain 12 päivän ikäinen vauva oli kriittisessä tilassa. Hänen keuhkonsa eivät toimineet kunnolla. Ainoa tapa pelastaa pienen ihmisen elämä oli saada hänet pääkaupunkiin erikoissairaanhoitoon. Roy ohjaamana Cessna C208 Grand Caravan -lentokone saavutti Arvaikheerin kiitoradan vain 80 minuutissa. Matka autolla olisi kestänyt noin 7 tuntia. Sitä vastasyntyneen hauras keho ei olisi kestänyt.

Lennon aikana Roy mietti elämäänsä taaksepäin. Mielen täytti kiitos. Saan olla mukana palvelemassa ja konkreettisesti auttamassa toisia ihmisiä. Kaikki olisi voinut mennä toisinkin. Yli 30 vuotta sitten tapahtuneet nuoruuden huumekokeilut olivat viedä elämän umpikujaan, mutta Jumalan avulla Roy pelastui. Elämän syöksykierteestä selvittyään Roy kouluttautui lentäjäksi ja pääsi monien vaiheiden kautta lopulta MAF:n
palvelukseen. Nyt 54-vuotias stadin kundi on neljän aikuisen lapsen isä ja ilmailun ammattilaisena osa auttajien ketjua, joka tämänkin vauvan pelasti.

Samaan aikaan pieni ja avuton vauva nukkui rauhallisena lääkärin sylissä. Pikkuruiset kasvot olivat kokonaan happimaskin peitossa. Suomalaisten rahoittama koulutus oli jälleen pelastanut yhden ihmishengen. Nyt mongolialaiset hoitajat ja lääkärit osaavat antaa lisähappea potilaslennon aikana. Lennon jälkeen ambulanssi vei vauvan sairaalaan hyvään hoitoon. Vauvan elämä oli täysin toisten varassa. Mieleen nousevat laulun sanat: “Voima piiloutuu heikkoon, arkaan pieneen ja hauraaseen”. Kuka tietää, mitä tuosta hellyttävästä vauvasta tulee isona? Kenties hänestä kasvaa toisten auttaja ja pelastaja!?

Lahjoita, jotta MAF:n lentokoneet voivat viedä avun ja toivon perille

MAF:n työhön voi osallistua tekemällä tilisiirron lahjoitustilille FI04 5724 1120 0933 25. Tältä sivulta löydät tietoa erlaisista lahjoituskohteista - meille jo 15 euron lahjoitus on merkittävä lahjoitus. Katso alta, mitä saat sillä aikaan 15 euron, 20 euron, 30 euron, 50 euron, 70 euron tai 100 euron lahjoituksella.

MAF lentää apua, iloa ja toivoa vaikeakulkuisilla ja turvattomilla alueilla. Lahjoita 30 € MAF:n työlle. MAF käyttää tämän lahjoituksen kulloinkin tärkeimpään tarpeeseen.

Kansainvälinen MAF on perustettu vuonna 1945 ja toimii tällä hetkellä yli 30 maassa. Keskimäärin joka kolmas minuutti MAF:n lentokone laskeutuu tai suorittaa. Kaikilla lennoillaan MAF tekee totta sloganistaan "Flying for life". Osalllistu ja auta MAF:a tekemään tästä totta. Lue Lisää ja katso kuvia.

Lahjoita tukesi MAF:n lennoille. MAF:n lentoja todella tarvitaan.
Lahjoita tukesi MAF:n lennoille. MAF:n lentoja todella tarvitaan.

Lento, jota todella tarvitaan. Lahjoita 15 € MAF:n rahti- ja henkilönkuljetuslentoihin

Kansainvälinen MAF kuljettaaa vuosittain yli 100.000 henkilöä pienkoneilla vaikeakulkuisissa ja turvattomissa olosuhteissa.  Kaikilla lennoillaan MAF tekee totta sloganistaan "Flying for life". Osalllistu ja auta MAF:a tekemään tästä totta. Lue Lisää ja katso kuvia.

Lahjoita polttoainetta auttamiseen

Polttoainetta auttamiseen. Lahjoita 20 € MAF:n lentokoneiden polttoainetta varten

MAF:n koneissa polttoaine tulee todella hyvää käyttöön ja sillä saadaan aikaan paljon hyvää. MAF:n koneet ovat vähäpäästöisimpiä potkurilentokoneita ja ihmishenkien pelastamiseksi ja perusterveydenhuollon kehittämiseksi tämä on ehkä kaikkein parhaiten perusteltu tapa käyttää polttoaineita.  Lue Lisää ja katso kuvia.

Lahjoita tukea MAF:n sairaslennoille ja terveydenhuoltotyölle.
Lahjoita tukea MAF:n sairaslennoille ja terveydenhuoltotyölle.

Ambulanssilento. Lahjoita 50 € sairaslentoihin ja terveydenhuollon lentoihin

Kansaivälinen MAF toteuttaa vuosittain yli 900 potilaan sairaslennon. Terveydenhuollon ja sairaanhoitoon liittyvillä lennoilla kuljetetaan vuosittain yli 13.000 avustustyöntekijää.  Ilman MAF:n lentopalveluita heidän työnsä olisi usein mahdotonta tai vaikeutuisi kohtuuttomasti. Lue Lisää ja katso kuvia.

Lahjoita tukea MAF:n katastrofiaputyölle
Lahjoita tukea MAF:n katastrofiaputyölle

Katastrofiapulento. Lahjoita 100 € katastrofiapulentoja ja katastofiaputyötä varten

MAF:n on pienlentokoneillaan usein ensimmäinen järjestö, joka voi auttaa, kun tieyhteydet katkeavat.  Näin oli Tsunamin aikana Indonesian Achen maakunassa ja näin oli myös Haitin maanjäristyksen yhteydessä. Nyt MAF auttaa Afrikan sarven nälänhändän uhreja. Lue lisää ja katso kuvia.

Lahjoita koulutus- ja teidotustoimintaan Suomessa. Näin lahjoitat tietoa ja taitoa.
Lahjoita koulutus- ja teidotustoimintaan Suomessa. Näin lahjoitat tietoa ja taitoa.

Tíetoa ja taitoa. Lahjoita 70 € MAF:n koulutus- ja tiedotustoimintaan Suomessa.

MAF Suomi toteuttaa vuosittain vapaahtoisvoimin nuorten Peltilintu- ilmailuleirin, joka on tarkoitettu 14-18 vuotiaille nuorille. MAF Suomi pitää kehitysmaiden ihmisten ja heidän koulutuksensa ohella yhtenä tärkeimmistä asioistaan Suomen nuorten parhaaksi tehtävää työtä. Näistä varoista tuetaan myös MAF:n työhön hakeutuvien henkilöiden valmistautumista. Lue Lisää ja katso kuvia.

MAF Kenian kanta-asiakas, Samuel 7 v.

 

“Kun Samuel syntyi, pelästyin! Hänen jalkansa näyttivät siltä, ettei hän voisi koskaan kävellä”, Christine Letikirch muistelee MAF:n lennolla.Hän on 7-vuotiaan poikansa kanssa matkalla lääkärintarkastuksesta takaisin Korrin kylään Pohjois-Keniaan. “Mutta rukoukseni kuultiin ja olemme saaneet apua. Samuel on käynyt läpi jo kuusi leikkausta ja vielä useampia MAF:n lentoja - niin monia, etten ole pysynyt laskuissa”, äiti naurahtaa.


Vasen jalka on jo terve ja oikeakin hyvää vauhtia paranemassa. Leikkausten lisäksi lentoja on tarvittu, jotta paranemista on voitu seurata. Samuel on lennon ajan hiljainen, mutta nähdessään tutun kiitoradan, hänen kasvonsa syttyvät hymyyn! Koneesta hän kiipeää keppiensä avulla ulos.


Koska Samuelilla on neljä sisarusta ja heidän isänsä on vailla työtä, ei perheellä ollut mahdollisuuksia tehdä paljoakaan epämuodostumien korjaamiseksi. Onneksi kirkon kautta löytyi yhteys Kijaben klinikkaan ja MAF:iin. Christine kertoo, ettei heidän perheellään olisi ollut mitään mahdollisuuksia maksaa lennoista ja hoidoista. “Minulla ei ole paljon annettavaa, mutta rukoilen puolestanne. Rukoukseni on, että jatkatte apua tarvitsevien palvelemista.”
 

MAF Suomen lahjoitustilin numero Osuuspankissa, BIC OKOYFIHH

FI04 5724 1120 0933 25

Merkitse viestikenttään katuosoitteesi ja postinumerosi sekä lahjoituskohde esimerkiksi MAF:n katastrofityö.

Huomioithan, että mikäli varoja kertyy katastofikeräyksessä enemmän kuin ensimmäisessä avustusvaiheessa voidaan käyttää, MAF käyttää varat katastrofityöhön myöhemmin sekä tulevien katastrofien auttamistyössä. 

MAF (Mission Aviation Fellowship) on vuonna 1945 perustettu kristillinen järjestö, joka operoi pienlentokoneita kehitysmaissa alueilla, missä etäisyydet ovat pitkiä, maantiet puuttuvat tai ne ovat vaikeakulkuisia ja turvattomia. Monet kehitysyhteistyö- ja lähetysjärjestöt sekä kansainväliset avustusjärjestöt kuten YK:n lastenapu, maailman ruokapankki ja terveysjärjestö WHO käyttävät MAF:n palveluita mm. terveydenhuollon ja perusopetuksen hankkeissa. MAF lentää paljon myös ambulanssilentoja. Lue lisää.

 

MAF:n kone Haitin avustustyössä.
MAF:n kone Haitin avustustyössä.
MAF:n kone sairaankuljetustehtävässä.
MAF:n kone sairaankuljetustehtävässä.