MAF auttaa Mosambikissä hirmumyrsky Idain uhreja

Lähetyslentäjät auttavat hirmumyrsky Idain uhreja Mosambikissa

BEIRA, Mosambik - 20. maaliskuuta 2019 - Mission Aviation Fellowship (MAF) auttaa hirmumyrsky Idain uhreja Cessna 208 -koneella.

MAF:n tekemillä kartoituslennoilla on suuri rooli katastrofin avustustyön koordinoinnissa. Lennot ovat paljastaneet tilanteen vakavuuden. MAF tekee yhteistyötä Mosambikin hätäalueella Mercy Airin kanssa kartoittaen tilannetta ja toimittaen tulvien saartamille alueille mm. ruoka-apua. MAF:n lentokone kykenee kuljettamaan noin 1000 kg:n rahdin ja Maailman ruokapankin WFP:n avustustarvikkeita jaetaan yhteistyökumppanin Mercy Airin helikopterilla. Tuhoutuneen infran keskelle avustustarvikkeiden vieminen vaatii lentäjiltä erityistaitoja.

Tulvat ovat aiheuttaneet laaja-alaisia tuhoja ja ihmiset ovat joutuneet pelastautumaan talojen katoille, puihin ja pensaisiin. MAF Mosambikin toiminnanjohtaja Jill Holmes kuvaa tämän hetkistä tilannetta: ”Tänään tiistaina teimme yhteistyötä Mercy Airin kanssa lentäen kolme lentoa tulvan totaalisesti saartamalla Buzi -joen alueella. Pystyimme ”jakamaan” noin 1500 kg energiapatukoita. Jakaminen tarkoittaa laatikoiden pudottamista helikopterista, joskus veteen pienen kuivan maa-alueen lähelle, joskus talojen katoille tai puihin. Yhteistyö Mercy Airin kanssa on sujunut hyvin ja heiltä on mukana joukko loistavia työntekijöitä. Jaettu ruoka-apu tulee YK:n World Food Programmen (WFP) kautta.”

Tuhojen laajuus ja vakavuus ovat yllättäneet Mosambikin hallituksen sekä avustusjärjestöt. Holmes kertoo, että Beiran ja Chimoion alueiden välillä on joukkioittain tulvien saartamia ihmisiä. Tieyhteydet Beiraan ovat täysin poikki. Ihmiset ovat vailla ruokaa ja muita tarvikkeita. MAF:n suorittamat lennot ovat paljastaneet tilanteen karuuden; vettä on kilometrien laajuudella ja vesi nousee edelleen. Alueelle on luvassa myös lisää sateita. Paikoin kokonaiset kylät ovat joutuneet veden varaan ja jotkut alueet, jotka olivat vielä eilen kuivia, ovat tänään veden alla.

MAF:n katastrofiaputyön johtaja John Woodberry kertoi, että ainakin 84 ihmistä on kuollut hirmumyrsky Idain seurauksena. Menehtyneiden lukumäärä on tämän jälkeen noussut nopeasti ja on jo yli 350. Mosambikin presidentti Filipe Nyusi uskoo kuolonuhrimäärän nousevan yli 1000 ihmiseen. Viimeisimpien tiedotteiden mukaan hirmumyrsky Idain aiheuttamat vahingot koskettavat 2,5 miljoonaa ihmistä. YK ja Mosambik vetoavat 40,8 miljoonan dollarin saamiseksi, jotta hätäapua voidaan toimittaa 400.000 katastrofista kärsivälle. MAF:n kartoituslennot ovat kriittisen tärkeitä mm. Mosambikin omalle katastrofiapukeskukselle INGC:lle, YK:n WFP:lle ja muille yhteistyötahoille.

Lahjoita, jotta MAF:n lentokoneet voivat viedä avun ja toivon perille

MAF:n työhön voi osallistua tekemällä tilisiirron lahjoitustilille FI04 5724 1120 0933 25. Tältä sivulta löydät tietoa erlaisista lahjoituskohteista - meille jo 15 euron lahjoitus on merkittävä lahjoitus. Katso alta, mitä saat sillä aikaan 15 euron, 20 euron, 30 euron, 50 euron, 70 euron tai 100 euron lahjoituksella.

Mikäli varoja kertyy enemmän kuin ensimmäisessä avustusvaiheessa voidaan käyttää, MAF käyttää varat katastrofityöhön myöhemmin.

MAF lentää apua, iloa ja toivoa vaikeakulkuisilla ja turvattomilla alueilla. Lahjoita 30 € MAF:n työlle. MAF käyttää tämän lahjoituksen kulloinkin tärkeimpään tarpeeseen.

Kansainvälinen MAF on perustettu vuonna 1945 ja toimii tällä hetkellä yli 30 maassa. Keskimäärin joka kolmas minuutti MAF:n lentokone laskeutuu tai suorittaa. Kaikilla lennoillaan MAF tekee totta sloganistaan "Flying for life". Osalllistu ja auta MAF:a tekemään tästä totta. Lue Lisää ja katso kuvia.

Lahjoita tukesi MAF:n lennoille. MAF:n lentoja todella tarvitaan.
Lahjoita tukesi MAF:n lennoille. MAF:n lentoja todella tarvitaan.

Lento, jota todella tarvitaan. Lahjoita 15 € MAF:n rahti- ja henkilönkuljetuslentoihin

Kansainvälinen MAF kuljettaaa vuosittain yli 100.000 henkilöä pienkoneilla vaikeakulkuisissa ja turvattomissa olosuhteissa.  Kaikilla lennoillaan MAF tekee totta sloganistaan "Flying for life". Osalllistu ja auta MAF:a tekemään tästä totta. Lue Lisää ja katso kuvia.

Lahjoita polttoainetta auttamiseen

Polttoainetta auttamiseen. Lahjoita 20 € MAF:n lentokoneiden polttoainetta varten

MAF:n koneissa polttoaine tulee todella hyvää käyttöön ja sillä saadaan aikaan paljon hyvää. MAF:n koneet ovat vähäpäästöisimpiä potkurilentokoneita ja ihmishenkien pelastamiseksi ja perusterveydenhuollon kehittämiseksi tämä on ehkä kaikkein parhaiten perusteltu tapa käyttää polttoaineita.  Lue Lisää ja katso kuvia.

Lahjoita tukea MAF:n sairaslennoille ja terveydenhuoltotyölle.
Lahjoita tukea MAF:n sairaslennoille ja terveydenhuoltotyölle.

Ambulanssilento. Lahjoita 50 € sairaslentoihin ja terveydenhuollon lentoihin

Kansaivälinen MAF toteuttaa vuosittain yli 900 potilaan sairaslennon. Terveydenhuollon ja sairaanhoitoon liittyvillä lennoilla kuljetetaan vuosittain yli 13.000 avustustyöntekijää.  Ilman MAF:n lentopalveluita heidän työnsä olisi usein mahdotonta tai vaikeutuisi kohtuuttomasti. Lue Lisää ja katso kuvia.

Lahjoita tukea MAF:n katastrofiaputyölle
Lahjoita tukea MAF:n katastrofiaputyölle

Katastrofiapulento. Lahjoita 100 € katastrofiapulentoja ja katastofiaputyötä varten

MAF:n on pienlentokoneillaan usein ensimmäinen järjestö, joka voi auttaa, kun tieyhteydet katkeavat.  Näin oli Tsunamin aikana Indonesian Achen maakunassa ja näin oli myös Haitin maanjäristyksen yhteydessä. Nyt MAF auttaa Mosambikin tulvien uhreja.

 

Lahjoita koulutus- ja teidotustoimintaan Suomessa. Näin lahjoitat tietoa ja taitoa.
Lahjoita koulutus- ja teidotustoimintaan Suomessa. Näin lahjoitat tietoa ja taitoa.

Tíetoa ja taitoa. Lahjoita 70 € MAF:n koulutus- ja tiedotustoimintaan Suomessa.

MAF Suomi toteuttaa vuosittain vapaahtoisvoimin nuorten Peltilintu- ilmailuleirin, joka on tarkoitettu 14-18 vuotiaille nuorille. MAF Suomi pitää kehitysmaiden ihmisten ja heidän koulutuksensa ohella yhtenä tärkeimmistä asioistaan Suomen nuorten parhaaksi tehtävää työtä. Näistä varoista tuetaan myös MAF:n työhön hakeutuvien henkilöiden valmistautumista. Lue Lisää ja katso kuvia.

MAF Kenian kanta-asiakas, Samuel 7 v.

 

“Kun Samuel syntyi, pelästyin! Hänen jalkansa näyttivät siltä, ettei hän voisi koskaan kävellä”, Christine Letikirch muistelee MAF:n lennolla.Hän on 7-vuotiaan poikansa kanssa matkalla lääkärintarkastuksesta takaisin Korrin kylään Pohjois-Keniaan. “Mutta rukoukseni kuultiin ja olemme saaneet apua. Samuel on käynyt läpi jo kuusi leikkausta ja vielä useampia MAF:n lentoja - niin monia, etten ole pysynyt laskuissa”, äiti naurahtaa.


Vasen jalka on jo terve ja oikeakin hyvää vauhtia paranemassa. Leikkausten lisäksi lentoja on tarvittu, jotta paranemista on voitu seurata. Samuel on lennon ajan hiljainen, mutta nähdessään tutun kiitoradan, hänen kasvonsa syttyvät hymyyn! Koneesta hän kiipeää keppiensä avulla ulos.


Koska Samuelilla on neljä sisarusta ja heidän isänsä on vailla työtä, ei perheellä ollut mahdollisuuksia tehdä paljoakaan epämuodostumien korjaamiseksi. Onneksi kirkon kautta löytyi yhteys Kijaben klinikkaan ja MAF:iin. Christine kertoo, ettei heidän perheellään olisi ollut mitään mahdollisuuksia maksaa lennoista ja hoidoista. “Minulla ei ole paljon annettavaa, mutta rukoilen puolestanne. Rukoukseni on, että jatkatte apua tarvitsevien palvelemista.”
 

MAF Suomen lahjoitustilin numero Osuuspankissa, BIC OKOYFIHH

FI04 5724 1120 0933 25

Merkitse viestikenttään katuosoitteesi ja postinumerosi sekä lahjoituskohde esimerkiksi MAF:n katastrofityö.

Huomioithan, että mikäli varoja kertyy katastofikeräyksessä enemmän kuin ensimmäisessä avustusvaiheessa voidaan käyttää, MAF käyttää varat katastrofityöhön myöhemmin sekä tulevien katastrofien auttamistyössä. 

MAF (Mission Aviation Fellowship) on vuonna 1945 perustettu kristillinen järjestö, joka operoi pienlentokoneita kehitysmaissa alueilla, missä etäisyydet ovat pitkiä, maantiet puuttuvat tai ne ovat vaikeakulkuisia ja turvattomia. Monet kehitysyhteistyö- ja lähetysjärjestöt sekä kansainväliset avustusjärjestöt kuten YK:n lastenapu, maailman ruokapankki ja terveysjärjestö WHO käyttävät MAF:n palveluita mm. terveydenhuollon ja perusopetuksen hankkeissa. MAF lentää paljon myös ambulanssilentoja. Lue lisää.

 

MAF:n kone Haitin avustustyössä.
MAF:n kone Haitin avustustyössä.
MAF:n kone sairaankuljetustehtävässä.
MAF:n kone sairaankuljetustehtävässä.