MAF lähettää asiantuntija-apua Nepaliin

5.5.2015

Väliaikaismajoitusta kotinsa menettäneille Kathmandussa
Väliaikaismajoitusta kotinsa menettäneille Kathmandussa

Nepalissa on tällä hetkellä tarvetta vain pelastushelikoptereille ja siksi MAF ei ole lähettänyt lentokoneitaan avustustöihin. Sen sijaan MAF:n työntekijät Daniel Juzi ja Alan Robinson, jotka ovat paikan päällä arvioimassa avun tarvetta, ovat huomanneet, että Nepalissa on suuri tarve MAF:n tietotaidoille ja kokemukselle logistiikan järjestämiseen.

 

MAF liittyykin avustustöihin Katmandun lentokentällä, jossa he auttavat logistiikan järjestämisessä isoille ja pienille avustusjärjestöille. Useat järjestöt ovat kiitollisia avusta tavaran varastoimisen ja koordinoinnin suhteen. Lisäksi kolme MAF:n lentäjää ovat matkalla Nepaliin avustamaan logistiikan järjestämisessä.

MAF on auttanut järjestämään helikopterilentoja paikallisilla helikoptereilla. Ensimmäinen lento vei ensiapuhenkilökuntaa sekä kansainvälisen etsintä- ja pelastustiimin 20 merimailin päähän Katmandusta - paikka, joka ennen järistystä ei ollut kovinkaan kaukana, mutta jonne kulku tällä hetkellä vaatisi 3,5 tunnin ajon sekä 8 tunnin kävelymatkan.