Vuosi Nepalin maanjäristyksestä - MAF:n työ jatkuu

25.4.2016

Monet koulut ja kodit tuhoutuivat maanjäristyksessä.
Kuva: Himalayan Life
Monet koulut ja kodit tuhoutuivat maanjäristyksessä. Kuva: Himalayan Life

Karma Lama, nepali, joka menetti maanjäristyksessä vanhempansa, siskonsa ja kotinsa Langtangissa, kiteyttää MAF:lta ja OM:lta saadun avun: "Ilman teitä emme olisi voineet jäädä. Kiitos helikoptereista, joilla toitte ruokaa, peittoja, vaatteita ja rakennusmateriaaleja, niin että me maanvyörystä jäljelle jääneet saatoimme viettää talven täällä."

“Helikopterien käyttäminen nepalien saavuttamiseen Langtangin laaksossa murto-osalla oikeasta hinnasta on ollut meille elintärkeää ja olemme äärettömän kiitollisia MAF:lle, joka on tehnyt työstämme mahdollista", kertoo Jonas Häberle, OM:n (Operaatio Mobilisaatio) avustustyön johtaja Nepalissa.

OM on käyttänyt tieto-taitoaan kotien jälleenrakentamiseen ja kotien rakentamiseen maanvyöryjä kestäväksi. Järjestö on auttanut kyläläisiä myös varautumaan kovaan talveen tuomalla muita tarvikkeita. 

MAF on tehnyt yhteistyötä Fishtail Airin kanssa hoitaen varaukset ja rahoituksen järjestämisen helikoptereille. Nyt avustus DFID:ltä (Department for International Development) on loppumassa 21.4.2016. Tämän jälkeen toiminta tulee hiljenemään, vaikka tarvetta työlle edelleen olisi - monille järjestöille helikopterien käyttäminen täydellä hinnalla on liian kallista. 

Tällä hetkellä MAF etsii uusia mahdollisia tapoja kuljetuksen järjestämiseen ja rahoittamiseen - näyttää kuitenkin siltä, että MAF:lle on avautumassa pitkäaikaisempi työsarka Nepalissa.

Katso myös video.